Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
OGÓRKI KISZONE SĄ ŹRÓDŁEM WITAMIN C, K, A...
fot. Pixabay

Te odmiany ogórków będą najlepsze do kiszenia. Niektórzy muszą uważać na właściwości ogórków kiszonych

OGÓRKI KISZONE SĄ ŹRÓDŁEM WITAMIN C, K, A
Ogórki kiszone są bogatym źródłem witaminy C i K, odpowiedzialnej za krzepnięcie krwi i gospodarkę wapniową organizmu. Powinny je zatem włączyć do menu osoby cierpiące na niedobór witaminy K, której źródłem są właśnie produkty fermentowane.

Ogórki kiszone są także źródłem witaminy A, która reguluje pracę tarczycy i wspiera wzrok.

Zobacz również

Stefa WiMBP na "Święcie Paniagi" w Rzeszowie

Stefa WiMBP na "Święcie Paniagi" w Rzeszowie

Ministrowie, była premier i prezydencki minister liderami wielkopolskich list do PE

Ministrowie, była premier i prezydencki minister liderami wielkopolskich list do PE

Polecamy

Stawki płatności za dobrostan zwierząt. Więcej pieniędzy na Rolnictwo 4.0

Stawki płatności za dobrostan zwierząt. Więcej pieniędzy na Rolnictwo 4.0

Kto do Europarlamentu z naszego regionu? Inwazja posłów - oto pełne listy kandydatów

Kto do Europarlamentu z naszego regionu? Inwazja posłów - oto pełne listy kandydatów

Zacięty mecz Zielińskiego i Nysa w Madrycie! Zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki

Zacięty mecz Zielińskiego i Nysa w Madrycie! Zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki