5 z 11
Barszcz czerwony bez dodatków ma bardzo mało kalorii i...
fot. unsplash.com

Barszcz czerwony bez dodatków ma bardzo mało kalorii i należy do najbardziej dietetycznych dań na wigilijnym stole. 200 ml barszczu to zaledwie 35 kalorii.

6 z 11
Barszcz czerwony może chronić przed nowotworami. Jest...
fot. unsplash.com

Barszcz czerwony może chronić przed nowotworami. Jest wyjątkowym źródłem betainy - antocyjanu, który jest naturalnym barwnikiem odpowiadającym za czerwony kolor. Jest to przeciwutleniacz, który skutecznie walczy z wolnymi rodnikami, przyczyniającymi się do rozwoju komórek nowotworowych.

7 z 11
Barszcz czerwony wzmacnia odporność organizmu. Wywar z...
fot. unsplash.com

Barszcz czerwony wzmacnia odporność organizmu. Wywar z buraków jest naturalnym probiotykiem, który poprawi odporność organizmu.

8 z 11
Barszcz czerwony poprawia kondycję skóry, paznokci i włosów....
fot. unsplash.com

Barszcz czerwony poprawia kondycję skóry, paznokci i włosów. Betaina, czyli naturalny antyutleniacz, skutecznie spowalnia procesy starzenia się skóry. Wpływa także pozytywnie na wygląd i kondycję włosów, skóry i paznokci.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Zobacz również

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki