1 z 15
Przewijaj galerię w dół

fot. Pixabay
Papryka to świetne źródło witamin: A, B1, B2, B3, B6 i B9, C , E i K. Połówka średniej wielkości czerwonej papryki daje 100% dziennego zapotrzebowania na beta-karoten, zaś dwa jej strąki są w stanie uzupełnić niedobory witaminy E i K.
Zobaczcie co dzieje się z naszym organizmem gdy jemy paprykę. W jakiej formie ją najlepiej spożywać i wiele więcej informacji na temat tego pysznego warzywa na kolejnych slajdach naszej galerii.
2 z 15

fot. Pixabay
Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi/
3 z 15

fot. Pixabay
Chroni przed chorobami układu krążenia.
4 z 15

fot. Pixabay
Zawarte w niej polifenole usuwają wolne rodniki, które przyspieszają proces starzenia się organizmu.