
PIKLE - 12-18 MIESIĘCY
Marynowana żywność to wszystko, co zostało zalane solanką lub octem. Najczęściej marynowanym produktem jest ogórek. Nieotwarte pikle, a także większość produktów spożywczych, które zostały poddane działaniu octu lub solanki, mogą stać na półce przez około 12-18 miesięcy. Obejmuje to również kapustę kiszoną.

TUŃCZYK W PUSZCE - 3 LATA
Tuńczyk w puszkach to również zdrowa dawka białka i tłuszczu, a jednocześnie oszczędność czasu i energii. Nieotwarte puszki z tuńczykiem można przechowywać nawet przez 3 lata.

ANANAS W PUSZCE - 12-18 MIESIĘCY
Owoce w puszkach świetnie nadają się do niektórych przepisów, w których świeżość owoców nie ma znaczenia. Są też znacznie trwalszą opcją. Owoce w puszkach, takie jak ananas, można przechowywać na półce nieotwarte przez 12-18 miesięcy, bez ryzyka zepsucia się.

SYROP KLONOWY - 4 LATA A W ZALEŻNOŚCI OD SPOSOBU PRZECHOWYWANIA NAWET BEZTERMINOWO!
Syrop klonowy to idealny dodatek do naleśników, gofrów, jogurtu, płatków owsianych, kawy i ulubionych przepisów na wypieki. Prawdziwy syrop klonowy można przechowywać w spiżarni do czterech lat - jeśli jest w szklanej butelce - i od jednego do dwóch lat - jeśli jest w plastikowej. Jeśli jednak umieścisz szklaną butelkę syropu klonowego w lodówce, jej czas świeżości zmieni się na nieokreślony.