13 z 23
W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu...
fot. Jacek Smarz

Tłusty Czwartek. W toruńskiej piekarni usmażyli 50 tysięcy pączków!

W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu produkcja pączków na tłusty czwartek rozpoczęła się już w środę.

Na dwóch zmianach pracowało w sumie 35 osób. Usmażyli 50 tysięcy pączków nadziewanych marmoladą wieloowocową oraz adwokatem. W ciągu 2,5 godzinnego cyklu u Bartkowskich powstaje około 3 tysięcy pączków. Smażone są na oleju, dopiero potem są szprycowane i lukrowane.

14 z 23
W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu...
fot. Jacek Smarz

Tłusty Czwartek. W toruńskiej piekarni usmażyli 50 tysięcy pączków!

W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu produkcja pączków na tłusty czwartek rozpoczęła się już w środę.

Na dwóch zmianach pracowało w sumie 35 osób. Usmażyli 50 tysięcy pączków nadziewanych marmoladą wieloowocową oraz adwokatem. W ciągu 2,5 godzinnego cyklu u Bartkowskich powstaje około 3 tysięcy pączków. Smażone są na oleju, dopiero potem są szprycowane i lukrowane.

15 z 23
W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu...
fot. Jacek Smarz

Tłusty Czwartek. W toruńskiej piekarni usmażyli 50 tysięcy pączków!

W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu produkcja pączków na tłusty czwartek rozpoczęła się już w środę.

Na dwóch zmianach pracowało w sumie 35 osób. Usmażyli 50 tysięcy pączków nadziewanych marmoladą wieloowocową oraz adwokatem. W ciągu 2,5 godzinnego cyklu u Bartkowskich powstaje około 3 tysięcy pączków. Smażone są na oleju, dopiero potem są szprycowane i lukrowane.

16 z 23
W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu...
fot. Jacek Smarz

Tłusty Czwartek. W toruńskiej piekarni usmażyli 50 tysięcy pączków!

W piekarniach należących do rodziny Bartkowskich w Toruniu produkcja pączków na tłusty czwartek rozpoczęła się już w środę.

Na dwóch zmianach pracowało w sumie 35 osób. Usmażyli 50 tysięcy pączków nadziewanych marmoladą wieloowocową oraz adwokatem. W ciągu 2,5 godzinnego cyklu u Bartkowskich powstaje około 3 tysięcy pączków. Smażone są na oleju, dopiero potem są szprycowane i lukrowane.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Tak wyglądał wiosenny piknik "Ekodzień z pomysłem"  przy Galerii Grudziądzkiej

Tak wyglądał wiosenny piknik "Ekodzień z pomysłem" przy Galerii Grudziądzkiej

Zobacz również

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie