
Co dzieje się z organizmem, gdy jemy rosół? Eksperci wymieniają zalety i wady jedzenia rosołu. Oto niektóre z najbardziej zaskakujących skutków jedzenia rosołu. Poznaj je teraz w naszej galerii >>>>>

Rosół jest nie tylko pożywieniem, ale może także leczyć. Tradycyjnie jest podawany przy przeziębieniu i osłabieniu. Może być również bardzo pomocny w stanach zapalnych, chorobach jelit, przy słabych kościach i stawach, a nawet działać odżywczo na skórę.
Co tak naprawdę dzieje się z organizmem, gdy jemy rosół? Eksperci wymieniają wiele skutków. Oto niektóre z najbardziej zaskakujących skutków jedzenia rosołu >>>>>

ROSÓŁ TO LEK NA PRZEZIĘBIENIE
Rosół uznawany jest za doskonały lek przy przeziębieniu, osłabieniu, czy na kaca.

ROSÓŁ TO ŹRÓDŁO AMINOKWASÓW - NA ZDROWE KOŚCI I SKÓRĘ BEZ ZMARSZCZEK
Rosół na samym mięsie z kurczaka nie jest szczególnie bogatym źródłem witamin i składników mineralnych. Jest za to cennym źródłem aminokwasów.
Aminokwasy powstają z rozpadu białek, głównie kolagenu, pochodzącego z chrząstek, kości i mięsa. Kolagen w organizmie człowieka tworzy kości, chrząstki, naczynia krwionośne, jelita, skórę, rogówkę, łożysko, a w małych ilościach występuje praktycznie we wszystkich narządach. Kolagen umożliwia odbudowę tkanek – wzmocnienie kości i stawów, uelastycznienie skóry, uszczelnienie tętnic i jelit.