1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona należą do nielicznych owoców zawierających jod - niezbędny dla funkcjonowania tarczycy.
3 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona są zasadotwórcze, co pomaga w pozbyciu się nagromadzonych w organizmie kwasów
4 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona zabiją komórki rakowe. Skutecznie niszczy komórki rakowe w hodowli, m.in. raka skóry, sutka, jelita, płuc, żołądka, prostaty.