https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To dzieje się z organizmem gdy jemy winogrona. Kto powinien je włączyć do diety?

Justyna Trawczyńska
Opracowanie:
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>> pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety.

Naukowcy twierdzą, co zresztą udało im się udowodnić, że garść świeżych liści winorośli, dodana do gorącej wody, działa odtruwająco i oczyszczająco na skórę.

Winogrona warto docenić nie tylko ze względu na ich smak, ale również wartości odżywcze i lecznicze.

To dzieje się z organizmem gdy jemy winogrona

Zobaczcie w galerii poniżej, dlaczego warto jeść winogrona.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska