To dzieje się z organizmem gdy jemy winogrona. Kto powinien je włączyć do diety?

OPRAC.:
Justyna Juszczyńska
Justyna Juszczyńska
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Winogrona są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminy C i A, witaminy z grupy B, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Zobaczcie, kiedy warto włączyć te pyszne owoce do diety.

Naukowcy twierdzą, co zresztą udało im się udowodnić, że garść świeżych liści winorośli, dodana do gorącej wody, działa odtruwająco i oczyszczająco na skórę.

Winogrona warto docenić nie tylko ze względu na ich smak, ale również wartości odżywcze i lecznicze.

To dzieje się z organizmem gdy jemy winogrona

Zobaczcie w galerii poniżej, dlaczego warto jeść winogrona.

PSL chce restrykcji dla niezaszczepionych

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie