
Warzywa czosnkowe ograniczają wzrost komórek rakowych, mają właściwości wzmacniające odporność.
Surówki z selera może być pomocna w leczeniu łuszczycy

Czerwone warzywa/owoce chronią DNA przed uszkodzeniem

Surówka z marchwi, sok z marchwi czy inne potrawy z marchewki zawierają falkarinol, który według badań specjalistów może przyhamować rozwój nowotworu nawet w kilkunastu procentach.
Surówka z marchewki to witamina C, tiamina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, który jest zalecany szczególnie kobietom w ciąży czy przygotowującym się do macierzyństwa.

Surówka z czerwonej kapusty to kolejna porcja zdrowia! Pomagają między innymi zmniejszyć poziom cholesterolu, poprawiają odporność, wpływają pozytywnie na wygląd skóry, usprawniają układ trawienny i pracę nerek, przeciwdziałają pojawieniu się nowotworów i chorób serca.