https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

To się dzieje z organizmem gdy jemy surówki! Warto je dodać do obiadu!

Justyna Trawczyńska
Obiad to jeden z najbardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. Coraz częściej dbamy także, aby był zdrowy i zbilansowany, dostarczając wszystkich ważnych składników odżywczych. Ważne są także warzywa, które do niego dołączymy. Jak wiemy, najzdrowsze są te w postaci surowej, więc warto sięgać po surówki. Zobaczcie, dlaczego warto je jeść do obiadu i nie tylko!
Obiad to jeden z najbardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. Coraz częściej dbamy także, aby był zdrowy i zbilansowany, dostarczając wszystkich ważnych składników odżywczych. Ważne są także warzywa, które do niego dołączymy. Jak wiemy, najzdrowsze są te w postaci surowej, więc warto sięgać po surówki. Zobaczcie, dlaczego warto je jeść do obiadu i nie tylko! pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Obiad to jeden z najbardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. Coraz częściej dbamy także, aby był zdrowy i zbilansowany, dostarczając wszystkich ważnych składników odżywczych. Ważne są także warzywa, które do niego dołączymy. Jak wiemy, najzdrowsze są te w postaci surowej, więc warto sięgać po surówki. Zobaczcie, dlaczego warto je jeść do obiadu i nie tylko!

Wybór dodatku do obiadu jest niemalże nieograniczony. W zależności od tego co lubimy lub na co mamy ochotę, możemy dodać warzywa pod każdą postacią w różnych konfiguracjach: na słodko, na ostro, słono czy miksując smaki.

To się dzieje z organizmem gdy jemy surówki!

Najczęściej na naszych stołach gości surówka z białej lub czerwonej kapusty, z kapusty kiszonej, marchewki czy pora. Pozytywy jedzenia surówek znajdziecie w galerii poniżej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska