Obiad to jeden z najbardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. Coraz częściej dbamy także, aby był zdrowy i zbilansowany, dostarczając wszystkich ważnych składników odżywczych. Ważne są także warzywa, które do niego dołączymy. Jak wiemy, najzdrowsze są te w postaci surowej, więc warto sięgać po surówki. Zobaczcie, dlaczego warto je jeść do obiadu i nie tylko!
pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Obiad to jeden z najbardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. Coraz częściej dbamy także, aby był zdrowy i zbilansowany, dostarczając wszystkich ważnych składników odżywczych. Ważne są także warzywa, które do niego dołączymy. Jak wiemy, najzdrowsze są te w postaci surowej, więc warto sięgać po surówki. Zobaczcie, dlaczego warto je jeść do obiadu i nie tylko!
Wybór dodatku do obiadu jest niemalże nieograniczony. W zależności od tego co lubimy lub na co mamy ochotę, możemy dodać warzywa pod każdą postacią w różnych konfiguracjach: na słodko, na ostro, słono czy miksując smaki.
Najczęściej na naszych stołach gości surówka z białej lub czerwonej kapusty, z kapusty kiszonej, marchewki czy pora. Pozytywy jedzenia surówek znajdziecie w galerii poniżej.