25 z 28
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

26 z 28
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

27 z 28
Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym...
fot. Wojciech Alabrudziński

Uczniowie ZS Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu przygotowują pączki.

Na korytarzu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu intensywne zapachy. To znak, że uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych zabrali się za smażenie pączków, jednego z tradycyjnych wypieków karnawałowych. Tłusty Czwartek w tym roku przypadnie 8 lutego. Do tego czasu uczniowie poznają tajniki przygotowania tych słodyczy. - Najważniejsza jest dobra receptura i tradycyjne składniki - mówi Anna Kozłowska, nauczyciel zawodu w ZS CKR. - My bazujemy na sprawdzonych przepisach. Liczy się dobra mąka prosto z młyna, odpowiednia liczba żółtek i porządne wyrobienie ciasta, tak by odchodziło od naczynia. Po usmażeniu w dobrym oleju z ziemniakiem gotowe pączki dekorowane są kolorowym lukrem i barwną posypką.


Info z Polski - przegląd najciekawszych informacji z kraju [25.01.2018]

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

W Nakle śpiewano i tańczono „O krajeńską gąskę”. Na scenie ponad 250 dzieci

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Polecamy

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Ekspert z USA: budowa komputera kwantowego to ogromna inwestycja. Ale jest kluczowa

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Kawa z cynamonem - takie ma właściwości. Cynamon wzbogaca smak kawy, ale też leczy

Co za odpowiedź Twardych Pierników! Anwil znokautowany w Arenie Toruń

Co za odpowiedź Twardych Pierników! Anwil znokautowany w Arenie Toruń