https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tych produktów nie wolno podgrzewać w mikrofali - lista. Mogą stać się toksyczne

Joanna Gólczyńska
Podgrzewanie w mikrofali powoduje, że niektóre produkty spożywcze mogą stać się toksyczne, a inne po prostu tracą swoje właściwości zdrowotne oraz walory smakowe. Oto lista produktów, których nie wolno podgrzewać w mikrofalówce. Szczegóły na kolejnych slajdach galerii.
Podgrzewanie w mikrofali powoduje, że niektóre produkty spożywcze mogą stać się toksyczne, a inne po prostu tracą swoje właściwości zdrowotne oraz walory smakowe. Oto lista produktów, których nie wolno podgrzewać w mikrofalówce. Szczegóły na kolejnych slajdach galerii. Pixabay
Kuchenka mikrofalowa pozwala w łatwy i wygodny sposób zjeść ciepły posiłek. Jednak nie wszystkie produkty spożywcze można w niej podgrzewać. Niektóre z nich tracą swoje właściwości, a inne stają się wręcz toksyczne. Sprawdź, jakich produktów nie powinno podgrzewać się w mikrofali.

Kuchenka mikrofalowa zamienia elektryczność pobieraną z gniazdka w promieniowanie elektromagnetyczne podgrzewające żywność. Fale elektromagnetyczne wnikają w potrawy i wprawiają cząsteczki wody w drgania rotacyjne. Dla niektórych produktów spożywczych proces ten może być toksyczny, a inne po prostu tracą swoje właściwości zdrowotne oraz walory smakowe.

Oto lista produktów, których nie wolno podgrzewać w mikrofalówce

Sprawdź, jakich produktów nie wolno podgrzewać w kuchni mikrofalowej. Mogą być niebezpieczne dla zdrowia! Szczegóły w naszej galerii:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dom i nieruchomości

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Jajko na miękko. Przy tych chorobach lepiej unikać jajka w tej formie

Jajko na miękko. Przy tych chorobach lepiej unikać jajka w tej formie

Najlepsze licea w naszym regionie. Tu uczniowie osiągają świetne wyniki!

Najlepsze licea w naszym regionie. Tu uczniowie osiągają świetne wyniki!

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska