21 z 23
DYNIA...
fot. pixabay.com

DYNIA
Dynie mogą wyglądać twardo na zewnątrz, ale są bardzo wrażliwe na etylen! Wszystkie rodzaje dyni dojrzewają szybko w pobliżu produktów spożywczych produkujących etylen. Dynie można przechowywać 2-3 miesiące w spiżarni lub 3 do 5 miesięcy w lodówce.

22 z 23
ZIOŁA...
fot. pixabay.com

ZIOŁA
Niektóre świeże zioła są bardziej wrażliwe na etylen niż inne. Majeranek, mięta, pietruszka i oregano są bardzo wrażliwe na etylen. Szałwia, tymianek, bazylia i rozmaryn nie są tak bardzo wrażliwe.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Debata „Siła kobiet w biznesie” podczas EKG w Katowicach

Debata „Siła kobiet w biznesie” podczas EKG w Katowicach

Tak było na "Wielkim Sprzątaniu Noteci" z harcerzami z ZHR w Inowrocławiu. Zdjęcia

Tak było na "Wielkim Sprzątaniu Noteci" z harcerzami z ZHR w Inowrocławiu. Zdjęcia

Polecamy

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Świetny koncert na finał Grudziądzkiej Wiosny Teatralnej 2025. Który spektakl wygrał?

Świetny koncert na finał Grudziądzkiej Wiosny Teatralnej 2025. Który spektakl wygrał?

Tak było na "Wielkim Sprzątaniu Noteci" z harcerzami z ZHR w Inowrocławiu. Zdjęcia

Tak było na "Wielkim Sprzątaniu Noteci" z harcerzami z ZHR w Inowrocławiu. Zdjęcia