5 z 10
MASCARPONE...
fot. pixabay.com

MASCARPONE
Do zabielenia zupy czy sosu jako zamiennik śmietany można wykorzystać ser mascarpone, który ma gładką, kremową konsystencję.

6 z 10
KEFIR...

KEFIR
Zupę czy sos można zabielić kefirem, ale z racji kwaśnego smaku polecany jest do zup owocowych, podawanych na chłodno.

7 z 10
MLEKO...
fot. pixabay.com

MLEKO
Zamiast śmietaną, zupę można zabielić po prostu mlekiem.

8 z 10
SEREK TOPIONY...
fot. pixabay.com

SEREK TOPIONY
Do zabielenia zupy jako zamiennik śmietany świetnie sprawdzi się serek topiony.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Zobacz również

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki