Czym zabielić zupę lub sos? Co zamiast tradycyjnej śmietany?
Wiele osób nie wyobraża sobie zupy czy sosu do mięs bez zabielania. Tradycyjnie używamy do tego śmietany.
Zabielanie zupy czy sosu bez śmietany jest możliwe. Danie staje się zdrowsze, zyskuje nową jakość i ciekawy smak.
Zastąpienie śmietany może być konieczne z różnych powodów. Może to być alergia na mleko, nietolerancja laktozy, dieta wegańska, niskotłuszczowa lub powody zdrowotne. Niektórzy po prostu nie lubią smaku śmietany albo... zapomnieli ją kupić.
To Cię może też zainteresować
Zamienniki śmietany do zup i sosów - pomysł na zabielanie dania
Czym zastąpić śmietanę? Przyrządzenie pysznej zupy i obłędnego sosu jest całkowicie możliwe dzięki tym łatwym zamiennikom, które prawdopodobnie każdy ma w swojej kuchni. Sprawdź najlepsze zamienniki śmietany w poniższej galerii:

Wideo