21 z 23
DYNIA...
fot. Pixabay

DYNIA
Dynie mogą wyglądać twardo na zewnątrz, ale są bardzo wrażliwe na etylen! Wszystkie rodzaje dyni dojrzewają szybko w pobliżu produktów spożywczych produkujących etylen. Dynie można przechowywać 2-3 miesiące w spiżarni lub 3 do 5 miesięcy w lodówce.

22 z 23
ZIOŁA...
fot. Pixabay

ZIOŁA
Niektóre świeże zioła są bardziej wrażliwe na etylen niż inne. Majeranek, mięta, pietruszka i oregano są bardzo wrażliwe na etylen. Szałwia, tymianek, bazylia i rozmaryn nie są tak bardzo wrażliwe.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Bzy w wazonie są dłużej świeże, gdy dodaję to do wody - oto skuteczny trik na kwiaty

Bzy w wazonie są dłużej świeże, gdy dodaję to do wody - oto skuteczny trik na kwiaty

Przytulne wnętrza domu Małgorzaty Sochy. Tak z mężem i dziećmi mieszka znana aktorka

Przytulne wnętrza domu Małgorzaty Sochy. Tak z mężem i dziećmi mieszka znana aktorka

Polecamy

Mistrzostwa Polski Mażoretek 2025 w Chełmnie. Zobaczcie zdjęcia z drugiego dnia

Mistrzostwa Polski Mażoretek 2025 w Chełmnie. Zobaczcie zdjęcia z drugiego dnia

Bzy w wazonie są dłużej świeże, gdy dodaję to do wody - oto skuteczny trik na kwiaty

Bzy w wazonie są dłużej świeże, gdy dodaję to do wody - oto skuteczny trik na kwiaty

Przytulne wnętrza domu Małgorzaty Sochy. Tak z mężem i dziećmi mieszka znana aktorka

Przytulne wnętrza domu Małgorzaty Sochy. Tak z mężem i dziećmi mieszka znana aktorka