MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 23
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Papryka czerwona i pomarańczowa ma więcej przeciwutleniaczy...
fot. unsplash.com

W tych produktach są przeciwutleniacze. Oto lista produktów, które są najlepszym źródłem antyoksydantów

Papryka jako źródło przeciwutleniaczy

Papryka czerwona i pomarańczowa ma więcej przeciwutleniaczy niż papryka zielona. Czerwona i pomarańczowa papryka dostarcza ponad 100 proc. zalecanego dziennego spożycia witaminy C, a także dostarcza witamin A, E i K; Witaminy z grupy B i potas. Jednym z unikalnych związków bioaktywnych o działaniu przeciwutleniającym obecnym w papryce jest kapsantyna, którą powiązano z korzyściami zdrowotnymi, takimi jak obniżenie poziomu cholesterolu oraz redukcja tkanki tłuszczowej i stanów zapalnych.

Zobacz również

Nowa kadencja w stołecznym ratuszu. Rafał Trzaskowski przedstawił swoich zastępców

Nowa kadencja w stołecznym ratuszu. Rafał Trzaskowski przedstawił swoich zastępców

Nieustąpienie pierwszeństwa przyczyną wypadku w Rybniku. Powodem były też narkotyki?

Nieustąpienie pierwszeństwa przyczyną wypadku w Rybniku. Powodem były też narkotyki?

Polecamy

7 najtańszych miast Europy na wakacyjne wycieczki. Polska króluje w nowym rankingu!

7 najtańszych miast Europy na wakacyjne wycieczki. Polska króluje w nowym rankingu!

Jak obrać młode ziemniaki w kilka chwil? Przyda się szczotka do WC, sól i druciak

Jak obrać młode ziemniaki w kilka chwil? Przyda się szczotka do WC, sól i druciak

Kara za fuszerkę. Ekspertka: zamawiający ma prawo wymagać

Kara za fuszerkę. Ekspertka: zamawiający ma prawo wymagać