https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

W Wielgiem słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku tym razem poznali zalety miodu

Małgorzata Chojnicka
Słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Wielgiem wysłuchali interesującego wykładu pt.  „Produkty pszczele w żywieniu i domowej apteczce”.
Słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Wielgiem wysłuchali interesującego wykładu pt. „Produkty pszczele w żywieniu i domowej apteczce”. Nadesłane
Słuchacze Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Wielgiem wysłuchali interesującego wykładu pt. „Produkty pszczele w żywieniu i domowej apteczce”.

W fascynujący świat pszczelej rodziny wprowadził zebranych Marek Grzymowicz, który z pszczołami ma do czynienia od dzieciństwa, a pszczelarskiej pasji mógł się w pełni oddać na emeryturze.

W przystępny sposób opowiedział o życiu pszczelej społeczności. Przybliżył też właściwości poszczególnych rodzajów miodu. Wspomniał również o kwiatowym pyłku, który doskonale wzmacnia organizm. Podczas takiego spotkania nie mogło zabraknąć słodkiej degustacji.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska