5 z 15

fot. pixabay.com
BROKUŁY / 34 kcal w 100 g
Brokuły zawierają dużo błonnika i białka. Dadzą uczucie sytości na długo.
6 z 15

fot. pixabay.com
MARCHEW / 33 kcal w 100 g
Marchewka przyspiesza metabolizm i reguluje pracę jelit, czym wydatnie wspomaga proces odchudzania. Najlepiej spożywać ją w stanie surowym, gdyż gotowana ma wysoki indeks glikemiczny i zwiększa poziom cukru we krwi.
7 z 15

fot. pixabay.com
PAPRYKA / 26 kcal w 100 g
Papryka ma mnóstwo cennych witamin, zawiera błonnik. Jest niskokaloryczna - 100 g papryki to zaledwie 26 kalorii. Średniej wielkości papryka waży około 160 gramów, zatem dostarczy tylko około 40 kalorii!
8 z 15

fot. pixabay.com
KALAFIOR / 25 kcal w 100 g
Kalafior przyspiesza przemianę materii, reguluje pracę jelit, jest bogatym źródłem błonnika oraz różnych witamin.