https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wiedzą, co to dobre praktyki - uczniowie i nauczyciele w Przemystce

ZSR Przemystka
Zespół Szkół Rolniczych CKU już tylko z nazwy jest szkołą rolniczą. Od kilku lat szkoła się zmienia, obok tradycyjnych, rolniczych kierunków, pojawiają się nowe: ekonomia, finanse, hotelarstwo, żywienie zbiorowe.

Dzięki staraniom podjętym przez Wiolettę Łodygowską, inicjatywa "Barmaństwo - przygoda ze zdrowym koktajlem", realizowana w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych otrzymała tytuł laureata.

W Osięcinach - Chcą dziejowej sprawiedliwości i przywrócenia praw miejskich

Wyróżniona też została dyplomem "Dobrej praktyki". To było w Warszawie, gdzie odbyła się IV gala finałowa konkursu "Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości".

Organizatorami konkursu jest Fundacja Fundusz Współpracy, Kuratorium Oświaty w Warszawie, Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli oraz Ośrodek Rozwoju Edukacji. W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział kilkaset szkół zawodowych z całej Polski. Zgłoszonych zostało ponad 200 przykładów dobrych praktyk sprai godnych naśladowania inicjatyw w zakresie zapewnienia jakości w szkołach zawodowych.

Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Przemystce mogło pochwalić się ciekawymi i nowatorskimi pomysłami w prowadzeniu zajęć. Takimi, jak polsko-angielskie warsztaty barmańskie, warsztaty barmańskie z absolwentami, atrakcyjną ścieżką edukacyjną oraz szkoleniami i konkursami tematycznymi.

Autorce i realizatorom projektu gratulujemy sukcesu i życzymy powodzenia w kolejnych edycjach konkursu!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Edukacja

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska