Dzięki staraniom podjętym przez Wiolettę Łodygowską, inicjatywa "Barmaństwo - przygoda ze zdrowym koktajlem", realizowana w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych otrzymała tytuł laureata.
W Osięcinach - Chcą dziejowej sprawiedliwości i przywrócenia praw miejskich
Wyróżniona też została dyplomem "Dobrej praktyki". To było w Warszawie, gdzie odbyła się IV gala finałowa konkursu "Szkoła Zawodowa Najwyższej Jakości".
Organizatorami konkursu jest Fundacja Fundusz Współpracy, Kuratorium Oświaty w Warszawie, Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli oraz Ośrodek Rozwoju Edukacji. W tegorocznej edycji konkursu wzięło udział kilkaset szkół zawodowych z całej Polski. Zgłoszonych zostało ponad 200 przykładów dobrych praktyk sprai godnych naśladowania inicjatyw w zakresie zapewnienia jakości w szkołach zawodowych.
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Przemystce mogło pochwalić się ciekawymi i nowatorskimi pomysłami w prowadzeniu zajęć. Takimi, jak polsko-angielskie warsztaty barmańskie, warsztaty barmańskie z absolwentami, atrakcyjną ścieżką edukacyjną oraz szkoleniami i konkursami tematycznymi.
Autorce i realizatorom projektu gratulujemy sukcesu i życzymy powodzenia w kolejnych edycjach konkursu!
