Zabrakło ci pączków? Najlepsze usmażysz sobie sam. Zobacz jak to zrobić [zdjęcia]

(DX)
Pączki uwielbia Gaja Gibas
Pączki uwielbia Gaja Gibas Piotr Bilski
Przepis na pączki z... ziemniakami i marmoladą zdradziła nam Krystyna Chełmowska z Bratwina pod Grudziądzem. - Są po prostu pyszne - mówi ceniona gospodyni. Pani Krystyna Chełmowska jest jedną z ambasadorek grudziądzkiej marki promocyjnej "#gru". Z uczestnikami warsztatów kulinarnych w "#roomie" oraz Czytelnikami "Pomorskiej" podzieliła się swoim przepisem na pączki z ziemniakami i marmoladą. Do ich usmażenia potrzebne nam będą: 1 kg mąki tortowej, 1 kg ugotowanych ziemniaków, kostka masła, 3 całe jajka i 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru, 10 dag drożdży, cukier waniliowy, kieliszek wódki, 2 łyżki mleka, marmolada

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie