1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay
Takich efektów zdrowotnych można spodziewać się po odstawieniu produktów, do których dodawany jest cukier!
2 z 9

fot. pixabay
Odchudzenie ciała, zauważalny spadek wagi
Spadek wagi zaobserwować już można po około 2 tygodniach po wprowadzeniu ograniczenia w diecie.
3 z 9

fot. pixabay
Poprawa profilu lipodowego krwi (lipidogramu)
Gdy spożywamy duże ilości cukru. Spożywanie cukru wiąże się ze wzrostem insuliny we krwi, to sprawia, że komórki przekształcają cukier w tłuszcz - to m.in odbywa się w wątrobie, która przekształca nadmiar cukru w tak zwany zły cholesterol (LDL) i trójglicerydy. Ograniczenie spożycia cukru sprawi, że Twoje serce będzie zdrowsze.
4 z 9

fot. pixabay
Poprawa pracy jelit
W jelitach żyją biliony bakterii, część z nich żywi się cukrem, a produktem tego są szkodliwe substancje, które eliminują pożyteczne bakterie. Namnożenie złych bakterii powoduje choroby jelit.