Złote Jajo / Złota Kura Kuchenne rewolucje
„Złota kura” to restauracja z blisko 27-letnią historią, znane w Elblągu z serwowanych tam kurczaków z rożna, z którymi ustawiały się kolejki chętnych. Jednak po śmierci założycielki tego miejsca - Doroty - restaurację przejęła jej synowa: Marta. Niestety, sytuacja „Złotej kury” z roku na rok jest jednak coraz gorsza. Dlatego nowi właściciele zdecydowali się wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Pod okiem znanej restauratorki i ekipy Kuchennych rewolucji, Złota Kura zamieniła się w Złote Jajo. Słynąca z kurczaka z rożna restauracja w Elblągu zmieniła także wystrój i menu. Na ścianach lokalu zawisły obrazy stworzone przez Magdę Gessler, a w karcie znalazły się nowe dania, m. in. kluski babci Gessler.
Jeśli jesteś fanem Magdy Gessler, zobacz koniecznie:
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Złote Jajo / Złota Kura opinie
Jakie Złote Jajo ma opinie po Kuchennych rewolucjach? W internecie można już znaleźć pierwsze komentarze na temat wprowadzonych zmian i menu Magdy Gessler. Poniżej przytaczamy wybrane opinie, pisownia oryginalna, opinie nie musza być zgodne ze stanowiskiem redakcji:
- Wspaniała obsługa, przepyszne jedzenie, zupa borowikowa, pstrąg, carpaccio rewelacja! Polecam !!! - Patrycja.
- - Kluski babci Gessler w rosole pycha, pasztet z gęsich i kaczych wątróbek rownież. Byłam jadłam i polecam ! - Mariola.
- - Wyglada extra. I wiem już , że smakuje.....wybitnie !!!! Polecam!!!! - Bartosz.
- - Restauracja posiada menu które zaspokoi gust i smak każdego konesera kulinarnego pod każdym względem ,obsługa miła i posiadającą wiedzę na temat jadłospisu .Osobiście skosztowałem kurę w ziołach z sosem czosnkowym coś wspaniałego gorąco polecam.Prawdziwa domowa kuchnia - Grzegorz.
Złote Jajo / Złota Kura menu Magdy Gessler, ceny
Złota Kura przemieniła się w Złote Jajo, a co za tym idzie, musiało się zmienić menu. W karcie pozostał kultowy kurczak z rożna, ale w restauracji Złote Jajo jest teraz także menu Magdy Gessler. Co można zjeść po Kuchennych rewolucjach?
Przystawki:
- Galaretka w sosie tatarskim z pomidorkami na liściu sałaty - 12 zł
- Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem na rukoli - 28 zł
- Filet z pstrąga wędzonego ze złotym jajem z musem chrzanowym - 25 zł
- Foie gras (fuagra) na chałce z powidłami z czarnej porzeczki - 17 zł
Zupy:
- Kluski babci Gessler w rosole - 12 zł
Dania główne:
- Kaczka na dziko w cebuli, majeranku z jabłkiem, polana masłem klarowanym z miodem - 39 zł
- Kura zagrodowa w ziołach z rusztu z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek - 32 zł
Jeśli jesteście ciekawi, jak smakują dania serwowane w "Złotym Jaju" po Kuchennych rewolucjach, najlepiej wybierzcie się do Elbląga i ich spróbujcie. Efekty Kuchennych rewolucji w "Złotej Kurze" będzie można oglądać w najnowszym odcinku Kuchennych rewolucji, już w czwartek, 23 maja 2019 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN.
Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji można także oglądać online w internecie na player.pl:
Złota Kura / Złote Jajo Kuchenne rewolucje online
Wideo: Zobacz zwiastun odcinka:
źródło: TVN/x-news
