Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Znani kucharze przyrządzą dania z „supersmaków” w Zielonych Arkadach - 18 listopada

(d-ka)
Kilka godzin trwały obrady kapituły - 11 października w City Hotelu w Bydgoszczy. Wyboru dokonali znani szefowie kuchni
Kilka godzin trwały obrady kapituły - 11 października w City Hotelu w Bydgoszczy. Wyboru dokonali znani szefowie kuchni Tomasz Czachorowski
W sobotę plac największego centrum handlowego w naszym regionie zamieni się w ogromną, profesjonalną kuchnię.

Prawie 50 firm z regionu rywalizowało o tytuł „Supersmak Gazety Pomorskiej 2017” w następujących kategoriach: „Mięso i wędliny”, „Pieczywo”, „Cukiernictwo”, „Nabiał”, „Przetwórstwo”, „Produkcja spożywcza”, „Produkty ekologiczne” oraz „Woda”.

Kapituła zebrała się 11 października i wybrała zwycięzców plebiscytu.

Ogłosiliśmy laureatów

Tradycyjnie, jak w ubiegłych latach, swój tytuł przyznali również Czytelnicy „Pomorskiej” i Internauci za pomocą klików oraz SMS-ów.

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Finał w Urzędzie Marszałkowskim w Toruniu [zdjęcia]

Laureatów ogłosiliśmy podczas spotkania, 7 listopada, w Urzędzie Marszałkowskim w Toruniu, który jest partnerem naszego plebiscytu.

Natomiast główny finał odbędzie się 18 listopada w Zielonych Arkadach, gdzie będzie można posmakować dań przygotowanych przez kapitułę.

18 listopada plac eventowy największego centrum handlowego w regionie zamieni się więc w ogromną, profesjonalną kuchnię. Między godz. 11.00 a 16.00 na specjalnie przygotowanej scenie wszyscy odwiedzający Zielone Arkady będą mogli obejrzeć pokazy przyrządzania potraw z produktów, które zwyciężyły w plebiscycie „Gazety Pomorskiej” na najlepsze spożywcze marki regionalne (wybór kapituły).

W akcji zobaczymy takie osobistości jak: Krzysztof Bielawski - szef kuchni Restauracji Meluzyna, Marcin Szukaj z Restauracji Kuchnia oraz Bulwar Bistro, Rafał Godziemski - właściciel Memo Restaurant & Wine, blogerka kulinarna Agata Jędraszczak, Sebastian Ferenc - szef kuchni w Hotelu City oraz Józef Sadkiewicz - ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej, prezes i współwłaściciel Instytutu Sadkiewicza.

Dania będą rozdane do degustacji

Nacieszyć tego dnia będzie można nie tylko oczy, ale i kubki smakowe, bowiem wszystkie potrawy przygotowane przez mistrzów kulinarnych zostaną rozdane do degustacji.

Nie zabraknie również atrakcji dla najmłodszych - na placu powstanie strefa dla dzieci, w której odbywać się będą konkursy i zabawy, w tym warsztaty z dekorowania pierników.

Gospodarzem pokazów kulinarnych będzie Radosław Fonferek.

Zobaczcie widea z obrad kapituły...

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategoria: Mięsa i przetwory mięsne [wideo]

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategorie: Pieczywo i Cukiernictwo, Nabiał, Ekologia

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategorie: Produkcja spożywcza, Napoje i woda

Oficjalne wyniki podamy w specjalnym dodatku, który ukaże się 24 listopada.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska