https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Amory w kuchni - to walentynkowy konkurs kulinarny w Grubnie. Mamy wyniki i zdjęcia

Daniel Dreyer
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła drużyna Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Bydgoszczy w składzie: Agata Zawadka i Kornel Byzdra, której opiekunem był Krzysztof Szczepaniak
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła drużyna Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Bydgoszczy w składzie: Agata Zawadka i Kornel Byzdra, której opiekunem był Krzysztof Szczepaniak Nadesłane ZS CKZ Grubno
Drużyny z pięciu szkół naszego regionu wzięły udział w konkursie "Alchemia i amory w kuchni", który po raz 13. zorganizował Zespół Szkół CKZ w Grubnie w powiecie chełmińskim. Były też pokazy i warsztaty z mistrzami kuchni.

Walentynkowe konkursy regionalne w Zespole Szkół CKZ w Grubnie

Jaka jest najlepsza droga do czyjegoś serca? Oczywiście przez żołądek! Od pokoleń wiedzą o tym wiedzą o tym mistrzowie kuchni, ale wie też młodzież, która uczestniczyła w XIII konkursie kulinarnym dla szkół gastronomicznych "Alchemia i amory w kuchni", który zorganizowano w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie, w powiecie chełmińskim.

Do konkursu kulinarnego stanęło pięć zespołów reprezentujących szkoły gastronomiczne z Bydgoszczy, Żnina, Gronowa, Rypina oraz, oczywiście, gospodarzy, czyli ZS CKZ Grubno.

Wyniki konkursu "Alchemia i amory w kuchni 2025"

  • 1. Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Bydgoszczy w składzie: Agata Zawadka i Kornel Byzdra, opiekun Krzysztof Szczepaniak

  • 2. ZS CKU w Gronowie w składzie: Kamil Ziółkowski i Michał Stawski, opiekun Dawid Jaroszewski

  • 3. ZS CKZ w Grubnie: Martyna Myszka i Julia Molska. Opiekun Krystian Głowacki

  • 4. ZS Technicznych w Żninie Weronika Lis i Milena Stypczyńska, opiekun: Joanna Mazana

  • 5. ZS nr 2 Unii Europejskiej w Rypinie: Kinga Meller i Klaudia Rucińska, opiekun Marcin Silkowski

Potrawy oceniało jury w składzie: Monika Gwiazda (uczestniczka VI edycji programu kulinarnego Top Chef, przedstawiciel Nestle Professional- Garden Gourmet), Mariusz Gachewicz (szef kuchni Zamek Gniew, właściciel restauracji Projekt Archimagirus); Grzegorz Gniech (aktualny Mistrz Polski i Mistrz Świata w Carvingu), Daniel Żurkowski (specjalista od deserów i ciast, właściciel Pracowni Lodów Tradycyjnych), Wiktor Hryncewicz (pasjonat kulinarny, członek organizacji EURO-Toques Polska), Agnieszka Ochniak - redaktor naczelna papaja.pl

Pokazy i warsztaty walentynkowe w Grubnie

Konkursowi towarzyszyły otwarte warsztaty kulinarne i pokazy szefów kuchni, podczas których swoją wiedzą dzielili się szefowie kuchni m.in. Michał Stepień z restauracji Fyrtel, Michał Lorbiecki z restauracji "Świecki papiernik", Damian Kaszubowski z Vistula Hotel w Świeciu.

Konkursy szkolne aranżacja stołu walentynkowego,

Zorganizowano tez warsztaty dekorowania kartek, tworzenia naturalnych kosmetyków, baristyczne, bukieciarskie i perfumeryjne.

Wyniki konkursu na aranżację stołów walentynkowych 2025

Ale walentynkowe potrawy to nie wszystko. Przecież muszą pięknie wyglądać podczas romantycznej kolacji, zorganizowano więc także konkurs na aranżację walentynkowych stołów.

W tym konkursie zwyciężyli:

  • 1. Olivia Kozłowska, Wiktoria Seliwanowa

  • 2. Olga Jóźwiak, Carmen Nehring

  • 3. Anna Isbrandt, Emilia Ocińska

  • wyróżnienie: Martyna Bruska, Weronika Dzbanuszek

Jak było na konkursach i pokazach kulinarnych "Alchemia i amory w kuchni 2025" zobaczcie na zdjęciach w galerii poniżej:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska