5 z 7

fot. Jarosław Pruss
Sowa podkreślała, że w swoich produktach starała się nie używać raczej polskich smaków. - Muszę wziąć pod uwagę ewentualne gusta jury - opowiadała. - W swoich propozycjach wykorzystałam motywy kwiatowe - ekstrakty z bergamotki, fiołka, płatki róż, kwiat imbiru. Tort to połączenie delikatnego czekoladowego musu, czarnych porzeczek i chrupiących orzechów. Natomiast rzeźba składa się z czekolady i karmelu.
6 z 7

fot. Jarosław Pruss
Przy stworzeniu projektu rzeźby - figury kobiety, do której wyprodukowania zużyto 15 kilogramów czekolady, Aleksandrze pomagała łódzka plastyczka Marta Tomczyk. Natomiast pomysły na kształt i smak pralin są autorstwa Oli. Więcej w artykule Bydgoscy cukiernicy jadą na mistrzostwa świata do Brazylii