Są to certyfikaty potwierdzające wprowadzenie w zakładzie systemu HACCP w zakresie uboju trzody chlewnej i bydła, produkcji i sprzedaży mięsa oraz przetworów mięsnych i drobiowych, systemu zarządzania środowiskowego w wyżej wymienionym zakresie oraz systemu zarządzania jakością.
Europejskie zasady
Dokumenty wręczyła Elżbieta Niegowska, audytor zewnętrzny. Podkreśliła, że certyfikaty nie pozostawiają cienia wątpliwości, że Zakłady Mięsne "Skiba" to firma postępująca według europejskich zasad, dobra i przyjazna dla klienta. - Biznes można robić wtedy, jeśli się go opiera na prawdzie - spointował właściciel firmy Andrzej Skiba.
Szampan za pomyślność
Były gratulacje i kwiaty. - Jestem szczęściarzem - wyznawał na przykład burmistrz Arseniusz Finster. - Bo tacy ludzie jak Andrzej inwestują w Chojnicach. - Pan nie tylko prowadzi biznes, ale jest człowiekiem o dobrym sercu - zauważyła Krystyna Kijek z Urzędu Gminy w Chojnicach, nawiązując do zdobytego przez Andrzeja Skibę tytułu Filantrop Roku.
Na bankiecie pracownicy firmy oraz zaproszeni goście mieli okazję wypić szampana za dalszą pomyślność firmy.
