1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. unsplash.com
Dieta na nadciśnienie
Co najlepiej jeść, aby obniżyć ciśnienie? Kardiolodzy wymieniają listę produktów najlepszych na nadciśnienie. Sprawdź!
2 z 11

fot. unsplash.com
Banany na nadciśnienie
Banan dziennie trzyma nas z daleka od kardiologa. To doskonałe źródło potasu, wspomagające równowagę sodu w organizmie.
3 z 11

fot. unsplash.com
Czosnek na nadciśnienie
Czosnek oferuje wiele korzyści zdrowotnych. Znany jest między innymi ze swojej zdolności do zwiększania poziomu tlenku azotu, co pomaga rozluźnić naczynia krwionośne.
4 z 11

fot. unsplash.com
Szpinak na nadciśnienie
Lekarze i dietetycy zalecają zwiększenie spożycia zielonych warzyw liściastych, takich jak jarmuż, szpinak i kapusta. Są one bogate w potas, który pomaga zrównoważyć poziom sodu w organizmie.