- Wystarczy obejrzeć reklamy. Lidl reklamuje marki własne, a Biedronka obniżki cen. Jeśli ma być taniej o 30 procent, to jak zarobić na jakości? Nie da się! - uważa Witold Choiński, prezes Związku "Polskie Mięso".
Ile jest mięsa w mięsie? Etykieta Ci to powie!
- Niemcy wprowadzili, w 1994 roku, własny system jakościowy, i, żeby sprzedawać tam mięso, trzeba się do niego dostosować. U nas każdy może sprzedawać mięso, liczy się przede wszystkim cena. Sieciom handlowym nie zależy na artykułach najlepszej jakości. Małe masarnie, które nie produkują na skalę przemysłową i starają się dbać o jakość, nie mają szans, by sprzedawać w wielkich sklepach. Sieciom zależy na produkcji ekonomicznej. O jakość dbała Alma i wszyscy wiemy, jak skończyła - dodaje Choiński.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"