Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
30 dkg boczku wędzonego
1 cebula
3-4 ziela angielskie
2 liście laurowe
cukier
pieprz
sól
mąka
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Kapustę kiszoną poszatkować, zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Boczek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć , dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze trochę smażyć. Dodać 2 łyżki mąki i zrobić zasmażkę.
Boczek dodać do ugotowanej kapusty, dodać ziele angielskie, liście laurowe.
Doprawić solą, pieprzem i cukrem, chwilę pogotować.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki