https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Kapusta szmurowana po borowiacku [przepis Czytelniczki]

Teresa Kropidłowska (opr. ska)
Kapusta szmurowana po borowiacku
Kapusta szmurowana po borowiacku Teresa Kropidłowska
Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
30 dkg boczku wędzonego
1 cebula
3-4 ziela angielskie
2 liście laurowe
cukier
pieprz
sól
mąka

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Kapustę kiszoną poszatkować, zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości.

Boczek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć , dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze trochę smażyć. Dodać 2 łyżki mąki i zrobić zasmażkę.

Boczek dodać do ugotowanej kapusty, dodać ziele angielskie, liście laurowe.

Doprawić solą, pieprzem i cukrem, chwilę pogotować.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska