Składniki:
1 litr wódki
1 kg pigwy
0,70 dkg cukru
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Pigwę umyć, podzielić na ćwiartki, wyjąć pestki, opłukać.
Do słoja włożyć pigwę i zasypać cukrem, na 2-3 dni.
Potem wlać wódkę.
Zamknąć słoik. Odstawić na 3 tygodnie.
Co jakiś czas potrząsać słoikiem.
Potem przecedzić i wlać do butelek.
Powinna przez parę miesięcy leżakować.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Paulla prała brudy z ojcem swojego syna. Chory na raka muzyk mówi o żerowaniu na niej
- Andrzej Piaseczny przeszedł operację? Wygląda na to, że chciał ukryć opatrunki...
- Kim jest córka Kowalewskiego? Gabriela idzie w ślady rodziców. Będzie wielką gwiazdą?
- Nowe wieści o tajemniczym ojcu dziecka Tomaszewskiej. Wygadała się bliska osoba