https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Nalewka z pigwy [przepis Czytelniczki]

Teresa Kropidłowska (opr. ska)
Nalewka z pigwy
Nalewka z pigwy Teresa Kropidłowska
Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Składniki:

1 litr wódki
1 kg pigwy
0,70 dkg cukru

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Pigwę umyć, podzielić na ćwiartki, wyjąć pestki, opłukać.

Do słoja włożyć pigwę i zasypać cukrem, na 2-3 dni.

Potem wlać wódkę.

Zamknąć słoik. Odstawić na 3 tygodnie.

Co jakiś czas potrząsać słoikiem.

Potem przecedzić i wlać do butelek.

Powinna przez parę miesięcy leżakować.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska