MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Zupa ziemniaczana z zacierkami [przepis Czytelniczki]

Teresa Kropidłowska (opr. ska)
Obierz ziemniaki, pokój w kostkę i wrzuć do osolonej wody.
Obierz ziemniaki, pokój w kostkę i wrzuć do osolonej wody. sxc.hu
Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Składniki:

0,5 kg ziemniaków
1 szklanka mąki pszennej
20 dkg boczku wędzonego
Sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kostkę włożyć do wody, osolić, dodać liść laurowy i 3 ziela angielskie, ugotować do miękkości.

Z mąki i wody, tyle ile zabierze ciasto robimy zacierki, kruszymy je do zupy, chwile razem gotujemy.

Podsmażamy drobno pokrojony boczek i dodajemy do zupy.

Przyprawiamy pieprzem do smaku, można dać posiekaną pietruszkę.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska