Składniki:
1 litr kremówki lub jogurtu naturalnego
40 dkg mrożonych zmiksowanych truskawek lub malin
konfitura (truskawkowa lub malinowa)
cukier puder do smaku
3 dkg żelatyny
200 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody.
2. Kremówkę lub jogurt ubić mikserem.
3. Do ubitej kremówki dodać rozmrożone truskawki i cukier puder do smaku i dalej miksować.
4. Stopniowo dolewać przestudzoną żelatynę ciągle miksując.
5. Przygotowaną piankę rozprowadzić na biszkopcie posmarowanym wcześniej konfiturą.
6. Udekorować wg uznania (np. białą czekoladą lub wiórkami migdałowymi).
7. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!!!
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?