Oto prosty przepis na pyszny deser, który umili nam czas długich jesiennych wieczorów...
Składniki:
1 litr kremówki lub jogurtu naturalnego 40 dkg mrożonych zmiksowanych truskawek lub malin konfitura (truskawkowa lub malinowa) cukier puder do smaku 3 dkg żelatyny 200 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. 2. Kremówkę lub jogurt ubić mikserem. 3. Do ubitej kremówki dodać rozmrożone truskawki i cukier puder do smaku i dalej miksować. 4. Stopniowo dolewać przestudzoną żelatynę ciągle miksując. 5. Przygotowaną piankę rozprowadzić na biszkopcie posmarowanym wcześniej konfiturą. 6. Udekorować wg uznania (np. białą czekoladą lub wiórkami migdałowymi). 7. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.