https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Pianka na biszkopcie [przepis Czytelniczki]

Pianka na biszkopcie
Monika Rokicka
Oto prosty przepis na pyszny deser, który umili nam czas długich jesiennych wieczorów...

Składniki:

1 litr kremówki lub jogurtu naturalnego
40 dkg mrożonych zmiksowanych truskawek lub malin
konfitura (truskawkowa lub malinowa)
cukier puder do smaku
3 dkg żelatyny
200 ml wody

Sposób przygotowania:

1. Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody.
2. Kremówkę lub jogurt ubić mikserem.
3. Do ubitej kremówki dodać rozmrożone truskawki i cukier puder do smaku i dalej miksować.
4. Stopniowo dolewać przestudzoną żelatynę ciągle miksując.
5. Przygotowaną piankę rozprowadzić na biszkopcie posmarowanym wcześniej konfiturą.
6. Udekorować wg uznania (np. białą czekoladą lub wiórkami migdałowymi).
7. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Smacznego!!!

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska