Składniki:
2 kg świeżych płatów śledziowych
3-4 ogórki kiszone
2 cebule
musztarda ostra
pieprz
sól
papryka słodka w proszku
mąka
olej
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Składniki do zalewy:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
0,5 szklanki cukru
2 łyżki soli
5 ziela angielskiego 2 liście laurowe
2 cebule
1 łyżka gorczycy
1 łyżeczka nasion kolendry
0,5 łyżeczki estragonu
Filety śledziowe opłukać, osuszyć. Rozłożyć, każdy posmarować musztardą, posypać pieprzem i trochę solą.
Na każdy położyć plaster cebuli i kawałek ogórka ,dobrze zwinąć i spiąć 2 wykałaczkami.
Rolmopsy obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z każdej strony.
Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować.
Gorącą zalewą zalać rolmopsy i odstawić na 2 dni.
Czytaj e-wydanie »