Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Rolmopsy smażone w zalewie słodko - kwaśnej [przepis Czytelniczki]

Teresa Kropidłowska (opr. ska)
Rolmopsy smażone w zalewie słodko - kwaśnej
Rolmopsy smażone w zalewie słodko - kwaśnej Teresa Kropidłowska
Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Składniki:

2 kg świeżych płatów śledziowych
3-4 ogórki kiszone
2 cebule
musztarda ostra
pieprz
sól
papryka słodka w proszku
mąka
olej

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.

Składniki do zalewy:

4 szklanki wody
1 szklanka octu
0,5 szklanki cukru
2 łyżki soli
5 ziela angielskiego 2 liście laurowe
2 cebule
1 łyżka gorczycy
1 łyżeczka nasion kolendry
0,5 łyżeczki estragonu
Filety śledziowe opłukać, osuszyć. Rozłożyć, każdy posmarować musztardą, posypać pieprzem i trochę solą.

Na każdy położyć plaster cebuli i kawałek ogórka ,dobrze zwinąć i spiąć 2 wykałaczkami.

Rolmopsy obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z każdej strony.

Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować.

Gorącą zalewą zalać rolmopsy i odstawić na 2 dni.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska