Składniki:
2 kg świeżych płatów śledziowych
3-4 ogórki kiszone
2 cebule
musztarda ostra
pieprz
sól
papryka słodka w proszku
mąka
olej
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Składniki do zalewy:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
0,5 szklanki cukru
2 łyżki soli
5 ziela angielskiego 2 liście laurowe
2 cebule
1 łyżka gorczycy
1 łyżeczka nasion kolendry
0,5 łyżeczki estragonu
Filety śledziowe opłukać, osuszyć. Rozłożyć, każdy posmarować musztardą, posypać pieprzem i trochę solą.
Na każdy położyć plaster cebuli i kawałek ogórka ,dobrze zwinąć i spiąć 2 wykałaczkami.
Rolmopsy obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z każdej strony.
Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować.
Gorącą zalewą zalać rolmopsy i odstawić na 2 dni.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Była naszą olimpijską królową. Dziś Otylię Jędrzejczak trudno rozpoznać [ZDJĘCIA]
- Tamara Arciuch pokazała syna. Znacie go z telewizji, choć bardzo się zmienił [FOTO]
- Niespodziewane problemy u Cichopek i Kurzajewskiego. Poprosili o pomoc ekspertkę
- Prawda o tajemniczym związku Janiaka właśnie wyszła na jaw! Nikt tego nie wiedział