https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Sałatka z jajek z rzeżuchą [przepis Czytelniczki]

Barbara Kaczmarek (opr. ska)
Ugotuj jajka na twardo i ostudź.
Ugotuj jajka na twardo i ostudź. sxc.hu
- Znalazłam kilka przepisów mojej babci - mówi pani Barbara i dodaje: - Z biegiem czasu je udoskonalałam. Produkty, z których się je robi są dostępne w każdym sklepie, a sposób przyrządzenia dań jest bardzo łatwy.

Składniki:

4 jajka
2 łyżki posiekanej rzeżuchy
2 łyżki majonezu lub śmietany
sól

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, zetrzeć na tarce ze średniej wielkości otworami.

Dodać rzeżuchę, sól, majonez lub śmietanę, wymieszać.

Sałatkę nakładać na posmarowane kromki razowego chleba z którym najlepiej smakuje.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska