Pieczemy kruche ciasto:
pół kostki tłuszczu
10 dag cukru pudru
pół łyżeczki proszku do pieczenia
półtorej szklanki mąki
1 jajko
1 żółtko
Zagnieść ciasto z powyższych składników, wyłożyć nim blachę.
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Masa serowa:
1,40 kg twarogu
20 dag masła
40 dag cukru
Sok z 1 cytryny
10 jaj
Cukier waniliowy
Budyń waniliowy
2 paczki pierników (w czekoladzie, małych)
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać twaróg i budyń, sok z cytryny, cukier waniliowy i na koniec pianę z białek.
Kruche ciasto - ½ masy serowej - pierniki - powidła - ½ masy serowej- polewa. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach.
Czytaj e-wydanie »