Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Gotuj z Pomorską": Zupa z cukinii [przepis Czytelniczki]

Barbara Kaczmarek (opr. ska)
Cukinię obrać, pokroić w kostkę, chili i czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w talarki, suszone krewetki obgotować w wodzie.
Cukinię obrać, pokroić w kostkę, chili i czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w talarki, suszone krewetki obgotować w wodzie. sxc.hu
- Znalazłam kilka przepisów mojej babci - mówi pani Barbara i dodaje: - Z biegiem czasu je udoskonalałam. Produkty, z których się je robi są dostępne w każdym sklepie, a sposób przyrządzenia dań jest bardzo łatwy.

Składniki:

0,5 kg cukinii
2 strączki chili
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżeczka pasty krewetkowej (kilka suszonych krewetek)
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1 1/2 szkl. mleka kokosowego

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011
Cukinię obrać, pokroić w kostkę, chili i czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w talarki, suszone krewetki obgotować w wodzie.

W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć 2 minuty chili, cebulę i czosnek, dodać pastę krewetkową wraz z wodą, oraz pozostałe składniki, dusić, aż cukinia będzie miękka. Podawać z ryżem na sypko.

Czytaj e-wydanie »

Nieruchomości z Twojego regionu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska