Składniki:
0,5 kg cukinii
2 strączki chili
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżeczka pasty krewetkowej (kilka suszonych krewetek)
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1 1/2 szkl. mleka kokosowego
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011
Cukinię obrać, pokroić w kostkę, chili i czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w talarki, suszone krewetki obgotować w wodzie.
W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć 2 minuty chili, cebulę i czosnek, dodać pastę krewetkową wraz z wodą, oraz pozostałe składniki, dusić, aż cukinia będzie miękka. Podawać z ryżem na sypko.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"