Impreza przed Pałacem Anny Wazówny rozpoczęła się w sobotnie południe 15 kwietnia i trwała do samego wieczora. W niedzielę food trucki były dostępne do 20.00. Na mieszkańców Brodnicy i okolic czekała kuchnia z różnych stron świata. Nie brakowało klasycznych burgerów, kuchni meksykańskiej, gruzińskiej czy belgijskich frytek.
Czytaj także
Miłośnicy grillowanego, szwajcarskiego sera raclette mogli skosztować go w kompozycji z bagietką lub pieczonymi ziemniakami. Najsłodsze food trucki zadbały o deser. Do wybory były m.in. kultowe hiszpańskie churrosy, a także węgierskie ciastka kominkowe – kurtosze.
Do Brodnicy przyjechali turyści z całego województwa kujawsko-pomorskiego. Dla najmłodszych uczestników została otwarta strefa kolorowych dmuchańców. Były konkursy m.in. jedzenia na czas, w których uczestnicy mogli wygrać bony na dania z food trucków oraz festiwalowe gadżety. Zobaczcie naszą relację wideo z tego wydarzenia!