5 z 8

fot. Pixabay.com
Sekretny składnik
Teraz nadchodzi pora na sekretny składnik. Co to takiego? Śmietanka kremówka lub crème fraîche. Crème fraîche to francuska, lekko ukwaszona śmietana, zawierająca około 35% tłuszczu.
6 z 8

fot. Pixabay.com
Znowu gotuj
Po dodaniu śmietanki Ramsey znów stawia garnek na palnik i miesza masę jajeczną. Po 30 sekundach ściąga garnek z palnika, odstawia na chwilę. Powtarza to jeszcze trzykrotnie.
Dzięki śmietance i przerwach w smażeniu jajecznica wychodzi delikatna, kremowa i puszysta.
7 z 8

fot. Pixabay.com
Dodaj szczypiorek
Na koniec Ramsey dekoruje danie drobno posiekanym szczypiorkiem, który dodaje świeżości i podkreśla smak. Po dodaniu szczypiorku już nie miesza się jajecznicy.