Receptura nie jest trudna. - Robimy rozczyn z drożdży, mleka, cukru i mąki, następnie wyrabiamy ciasto - mówią Adrianna Szperka i Klaudia Orzażewska z kl. II TŻiUG. - Dodajemy utarte żółtka z cukrem. Po dodaniu mąki i wyrośnięciu ciasta nakładamy marmoladę, zawijamy, czekamy na wyrośnięcie i potem smażymy w głębokim tłuszczu.
Dziś słodyczy posmakują wszyscy uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Afterparty u Gąsowskiego ujawnione. Bąbelki w kieliszku i akademickie towarzystwo
- Nie uwierzycie, co Daniel Martyniuk wyczynia tuż po weselu! Wrócił do formy
- Była pięknością ze "Złotopolskich". Dziś Gabryjelska nie przypomina siebie | ZDJĘCIA
- Tak NAPRAWDĘ żyje matka dziecka Kevina, co z pieniędzmi od faceta Roksany?