1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica,...
fot. pixabay.com

Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica, dziś można kupić specjalne słoje, choć ten zwykły też wystarczy.

2 z 11
Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum...
fot. Pixabay.com

Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum 30-procentowa, im więcej tłuszczu, tym lepiej.

3 z 11
Śmietanę chłodzimy w lodówce.
fot. Pixabay.com

Śmietanę chłodzimy w lodówce.

4 z 11
Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy...
fot. pixabay.com

Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy słoika. Zakręcamy go i potrząsamy przez kilka minut.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Zobacz również

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Wypadek na S10 pod Toruniem. Bus zderzył się z osobówką, pięć osób poszkodowanych

Wypadek na S10 pod Toruniem. Bus zderzył się z osobówką, pięć osób poszkodowanych