Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego O Złote Jabłko. Była rywalizacja [ZDJĘCIA]

Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego O Złote Jabłko. Była rywalizacja [ZDJĘCIA]

„Kultowe Kino” już w maju w Multikinie!
Materiał informacyjny

„Kultowe Kino” już w maju w Multikinie!

Polecamy

Wóz OSP Miedzno na sprzedaż. Jaka cena wywoławcza?

Wóz OSP Miedzno na sprzedaż. Jaka cena wywoławcza?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Ciech Soda Polska znika od czerwca z Inowrocławia

Ciech Soda Polska znika od czerwca z Inowrocławia