Kiszone cytryny - takie mają właściwości dla naszego organizmu
Cytryna bogata jest w witaminy i mikroelementy. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się zarówno owoc jak i jego skórę. Dziennie powinno się spożywać do dwóch cytryn dziennie.
Zobacz także:Warzywa zawierające najwięcej błonnika - ranking warzyw bogatych w błonnik. One wspierają pracę jelit
Obecnie największe plantacje cytryny występują m.in. w:
- Stanach Zjednoczonych,
- Włoszech,
- Hiszpani,
- Meksyku,
- Grecji.
Z cytryn przede wszystkim wyciskamy sok, który dodajemy do napojów i potraw. Jej właściwości szczególnie przydają się, gdy zmagamy się z przeziębieniem za sprawą bogatego źródła witaminy C.
To dzieje się z nami, gdy jemy kiszone cytryny. Takie mają właściwości
Cytryny można także ukisić i dodawać do potraw w takiej formie. Co ważne, z pewnością nie stracą swoich pozytywnych właściwości. Kiszone cytryny możemy dodawać do sałatek zup i mięs. Sprawdzają się także jako dodatek do marynat i sosów. Mogą okazać się bardzo zdrowym dodatkiem do naszej diety.
Kiszone cytryny - jedz je dowoli. Takie mają pozytywne właściwości
Jedzenie kiszonych cytryn, podobnie jak w wersji surowej, dostarczy naszemu organizmowi dużo witaminy C. Jakie jeszcze właściwości mają kiszone cytryny? Piszemy o tym w naszej galerii.
