MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kiszone cytryny - takie mają właściwości. Nie żałuj sobie - wzmocnią odporność, poprawią trawienie

mm
Cytryna jest nieodłącznym elementem naszej kuchni. Jednak niewiele osób wie, że cytryny można kisić. I w takiej formie nie tracą swoich pozytywnych właściwości. Zobacz, kto może dołączyć kiszone cytryny do swojej diety. Szczegóły na kolejnych stronach ----->
Cytryna jest nieodłącznym elementem naszej kuchni. Jednak niewiele osób wie, że cytryny można kisić. I w takiej formie nie tracą swoich pozytywnych właściwości. Zobacz, kto może dołączyć kiszone cytryny do swojej diety. Szczegóły na kolejnych stronach ----->Pixabay
Cytryny są nieodłącznym elementem polskiej kuchni. Doceniamy je za orzeźwiający smak i bogatą zawartość witaminy C. Sięgamy po nie szczególnie jesienią i dodajemy do napojów, by wzmocnić odporność. Niewielu z nas jednak wie, że cytryny można ukisić. W takiej formie również dostarczymy organizmowi mnóstwo witamin.

Kiszone cytryny - takie mają właściwości dla naszego organizmu

Cytryna bogata jest w witaminy i mikroelementy. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się zarówno owoc jak i jego skórę. Dziennie powinno się spożywać do dwóch cytryn dziennie.

Zobacz także:Warzywa zawierające najwięcej błonnika - ranking warzyw bogatych w błonnik. One wspierają pracę jelit

Obecnie największe plantacje cytryny występują m.in. w:

  • Stanach Zjednoczonych,
  • Włoszech,
  • Hiszpani,
  • Meksyku,
  • Grecji.

Z cytryn przede wszystkim wyciskamy sok, który dodajemy do napojów i potraw. Jej właściwości szczególnie przydają się, gdy zmagamy się z przeziębieniem za sprawą bogatego źródła witaminy C.

To dzieje się z nami, gdy jemy kiszone cytryny. Takie mają właściwości

Cytryny można także ukisić i dodawać do potraw w takiej formie. Co ważne, z pewnością nie stracą swoich pozytywnych właściwości. Kiszone cytryny możemy dodawać do sałatek zup i mięs. Sprawdzają się także jako dodatek do marynat i sosów. Mogą okazać się bardzo zdrowym dodatkiem do naszej diety.

Kiszone cytryny - jedz je dowoli. Takie mają pozytywne właściwości

Jedzenie kiszonych cytryn, podobnie jak w wersji surowej, dostarczy naszemu organizmowi dużo witaminy C. Jakie jeszcze właściwości mają kiszone cytryny? Piszemy o tym w naszej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zakaz smartfonów w szkołach? 67% Polaków mówi "tak"!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska