W Zespole Szkół CKP w Grubnie po raz piąty zorganizowany został kulinarny konkurs "Alchemia i amory w kuchni".
Uczestnikami konkursu były zespoły uczniów ze szkół gastronomicznych z całego województwa. Drużyny pod czujnym okiem specjalistów branży gastronomicznej w ciągu dwóch godzin mieli przygotować zakąskę, danie zasadnicze oraz deser.
OSBOWOŚĆ ROKU ZOBACZ RANKING i ZAGŁOSUJ: OSOBOWOŚĆ ROKU 2016 | Wielki finał plebiscytu rozpoczęty!
Rywalizacja była zacięta, a potrawy atrakcyjne, wymyślne, zaskakujące po kątem formy, kompozycji i smaku. Jurorzy mieli ciężkie zadanie z wyłonieniem zwycięzców.
Zespól Szkół RCKU w Przemystce reprezentowała drużyna z II klasy technikum żywienia: Kinga Wawrzyniak i Cyprian Dobrzycki, którzy pod kierunkiem Wioletty Łodygowskiej przygotowali swoje popisowe dania. Największym uznaniem cieszył się wykonany przez nich walentynowy deser na bazie gorzkiej czekolady, aromatycznej wiśni i bezy upieczonej w kształcie serca. "Przemystka" zajęła trzecie miejsce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"