Podczas spotkania powstały smakowite potrawy, takie jak gulasz wołowo-warzywny z dziczyzny, zrazy z daniela, biała kiełbasa, tatar z jelenia, wędzonki czy strogonow z jelenia z pieczarkami.
Była także teoria
`
Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się dodatkowo wielu ciekawych rzeczy na temat dziczyzny, jej rodzajów, oprawiania, przechowywania oraz konieczności badania. Podczas warsztatów cztery panie podjęły się rywalizacji konkursowej. Komisja w składzie: Aleksandra Szulc, Ewa Czapiewska-Siekierka, Mieczysław Ciepłuch, Waldemar Stupałkowski, Paweł Toczko i Władysław Szyling ocenili zrazy z dziczyzny wykonane przez uczestniczki.
Nowoczesną Wieś znajdziesz także na Facebooku - dołącz do nas!
Czyje najlepsze zrazy?
`
Podczas Jarmarku św. Wawrzyńca nastąpiło uroczyste ogłoszenie wyników wyników i wręczenie nagród. Pierwsze miejsce jury przyznało Wiesławie Siekierce. Drugie miejsce za swoje zrazy zdobyła Barbara Rydzkowska. Na trzecim miejscu zostały ocenione zrazy Bożeny Mania, a Krystyny Piekarskiej na czwartym. Na zakończenie warsztatów wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty.