Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rewolucje "Bar Metka" w Poznaniu [OPINIE, MENU, CENY - 16.11.2017]

mm, AIP
Magda Gessler odmieniła Zapiecek na Bar Metka.
Magda Gessler odmieniła Zapiecek na Bar Metka. Lukasz Gdak
Kuchenne rewolucje - bar Metka. Magda Gessler odwiedziła w Poznaniu restaurację Zapiecek i zamieniła ją w bar Metka. Jak przebiegała rewolucja?

Kuchenne rewolucje - Bar Metka - 16.11.2017

W Poznaniu w pobliżu Międzynarodowych Targów od 5 lat ojciec z synem prowadzili restaurację "Zapiecek". Piotr zarządza, a jego syn Błażej jest kucharzem. Początkowo było fajnie, niestety jedynymi klientami byli kibice, którzy przychodzili na piwo i transmisje sportowe. I nie smuciło to Piotra, który kiedyś był bramkarzem i lubi oglądać mecze, gdyby Błażej miał dla kogo gotować, gdyby były zyski. Gdyby tego restauracyjnego meczu wciąż nie przegrywali. Z dnia na dzień było coraz gorzej, więc właściciele szukali ratunku u Magdy Gessler.

>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

Po rewolucjach zupełnie inaczej na lokal patrzą mieszkańcy. Stary Zapiecek, który kojarzył się głównie z piwem i transmisjami meczów piłkarskich, zamienił się w lokal serwujący prawdziwą poznańską kuchnię. - Kiedyś przychodziłem tutaj na piwo, bo niedaleko studiowałem. Widziałem program w TVN i chcę sprawdzić czy rzeczywiście podają tu tak dobre jedzenie - mówi Adam.

Bar Metka - MENU

Ciekawość to jeden z powodów, dla którego klienci odwiedzają lokal przy ulicy Zeylanda. - Zamówiłem pyry z gzikiem i flaczki. Interesuje mnie czy podawane tu jedzenie jest tak dobre, jak gotowane przez moją żonę - uśmiecha się pan Leszek.

Smacznie i swojsko - tak ma być w nowym barze Metka. Jego właściciele dużą wagę przykładają do najwyższej jakości serwowanego jedzenia. - Klienta w gastronomii można oszukać dwa razy: pierwszy i ostatni - mówi Piotr Brala i zapewnia, że Magda Gessler pokazała mu drogę do sukcesu. - Teraz wszystko w moich rękach.

Przepis na sukces i dobre jedzenie restauratorka przekazała też Błażejowi Brala, kucharzowi i współwłaścicielowi. - Teraz wiem, jak wybrać najlepszy ser do pyr z gzikiem i przygotować prawdziwą zupę ziemniaczaną - zapewnia B. Brala. Niskie ceny i prawdziwe poznańskie jedzenie - to znaki rozpoznawcze baru Metka.

Opinie o barze Metka prezentujemy na kolejnej stronie --->

Bar Metka - OPINIE

Jakie są opinie o barze Metka? Prezentujemy niektóre z nich (pisownia oryginalna)

Trzy gwiazdki, bo jedynie obroniły się pierogi. Były dobre. Polędwiczki w sosie pieczarkowym - słabe, nie dało się pogryźć, takie łyczate i gumowate, warzywa gotowane z mrożonki - dużo karbowanej marchwi i brokuły. Żurek dobry, ale nie gorący niestety. Minus za brak zainteresowania obsługi, dlaczego mięso i warzywa nie były tknięte, tylko ziemniaki z sosem zjedzone... My nie należymy do osób, które się wykłócają, więc zapłaciliśmy i wyszliśmy. - pisze pani Roma.

Miła obsługa,sałatka grecka dobra,bułka z metką była dobra,zupa gulaszowa dobra ale za dużo papryki,ale co mnie zdziwiło że nie ma śledzika bo zrezygnowali - napisała pani Ela.

Pyszny żurek i super pyra z gzikiem. Duże porcje w dobrych cenach. Obsługa sympatyczna. Na pewno wrócimy podczas kolejnej wizyty w Poznaniu. - twierdzi pan Mateusz.

Pyszna wątróbka miła obsługa, doradziła z doborem i trafnie ;) sympatycznie i klimatycznie. Do zobaczenia ;) - to opinia pana Dariusza.

Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji można oglądać m.in. na platformie player.pl. Dostępne są one >>>TUTAJ<<<

Jaka jest Magda Gessler? „To silna osobowość i zna się na tym, co robi”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska