Dawny Zajazd u Stefana, a obecnie Karpiówka w miejscowości Odolanów - to kolejny cel kulinarnych podróży Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji. Znana restauratorki przyjrzała się pracy ekipy Karpiówki, zrewolucjonizowała menu lokalu i sprawiła, że do Karpiówki zaczęli zaglądać goście.
Kuchenne rewolucje Zajazd w Strażnicy - odcinek 3 online [2.03.2017]
Właścicielami Zajazdu u Stefana przy ul. Krotoszyńskiej 25 w Odolanowie jest Ania i Stefan. Lokal powstał od prawie 7 lat temu. Miał być elegancką restauracją, w której można zjeść różnorodne potrawy, a stał się pijalnią piwa. Dlaczego? Menu było przemyślane i kucharka z umiejętnościami. Niestety do sukcesu zabrakło jednego... właścicieli. Po odchowaniu trzeciej córeczki, Ania wróciła do pracy w LOKALU. Jej wysiłek nie poszedł na marne, ale nie przyniósł oczekiwanych efektów.'
Kuchenne rewolucje w Toruniu. Lokal zmienił nazwę i podwyższył ceny
Pomogła Magda Gessler. W trakcie Kuchennych Rewolucji zmienił się wystrój restauracji. Nad jej wejściem pojawił się szyld z napisem KARPIÓWKA .
ODOLANÓW KARPIÓWKA - MENU
- smażony karp z Milicza, ziemniaki oraz porcja kapusty po żydowsku w cenie 30 zł
- karp w occie serwowany z pastą rybną i podgrzanymi bagietkami (plus masło) w cenie 10 zł
- dzwonki z tołpygi w sąsiedztwie sosu chrzanowo-śmietanowego, a także sos tatarski w cenie 10 zł
- rosół
- puree chrzanowe
- krupnik na bazie karpia
- burgery z karpia
- desery lodowe
- szarlotka z bitą śmietaną
- pstrąg pieczony
- zupa kalafiorowa
Kuchenne rewolucje odcinek online
Kuchenne rewolucje można oglądać w telewizji na antenie TVN w czwartek, 23.03.2017, od godz. 21.30. Kuchenne rewolucje są jednak dostępne także online na player.pl.
Ten odcinek Kuchennych rewolucji można także obejrzeć online w internecie na player.pl: Kuchenne rewolucje online Italian House
Karpiówka Odolanów - opinie
(wybrane komentarze z Facebooka, pisownia oryginalna)
"Jedzenie extra- szczególnie rybki ale niestety puree chrzanowe zimne i wystrój kiepski- lekko brudno... na zewnątrz odstrasza... :-) Ale jedzenie jak najbardziej polecamy :-) i piwo regionalne czarne miodowe- przepyszne !! :-)"
"Bardzo podoba mi się wystrój,dań jeszcze nie jadłam(choroba,trudne poruszanie się),ale uwielbiam ryby więc w chwilach ,możliwości dotrę tam z wnuczętami.Powodzenia! :)"
"Po rewolucjach Pani M. Gessler lokal zmienił swój wygląd i jadłospis . Głównie prym wiodą ryby słodkowone , a głównym daniem restauracji jest karp z Milicza podawany jako fawor , smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem oraz porcja kapusty po żydowsku . Smaczne przystawki . Lokal niewielki , ale przytulny , panuje rodzinna atmosfera ."
"Rybka bardzo smaczna ,krupnik- Mistrzostwo!Mały minus co do czystości szklanki do soku i kubka do kawy-ciepła woda i polerujemy , polerujemy..."
"Jedzenie pyszne. Gorąco polecam!!!"