Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny]

Justyna Trawczyńska
Justyna Trawczyńska
Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny]
Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny] Dziennik Lodzki
Kuchenne Rewolucje to jeden z najpopularniejszych programów dotyczących gotowania w polskiej telewizji. W 22 sezonie Magda Gessler pomaga kolejnym restauracją. Tym razem zadanie przed restauratorką jest o wiele trudniejsze, bo pomaga restauracje w kryzysie, w jakim się znalazły w czasie pandemii. Zobaczcie, jak Magda Gessler odmieniła restauracje Palce lizać w Łodzi i co teraz zjemy w lokalu "Doprawione jabłkiem".

Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę.

Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy to właśnie dziwna atmosfera w pierogarni odstrasza klientów?


Zobaczcie jak lokal wyglądał przed wizytą Magdy Gessler

Faktem jest, że tych jest jak na lekarstwo. Przez blisko dwa lata remont ulicy odcinał lokal od zmotoryzowanych klientów, a pandemia dodatkowo pogłębiła kryzys. Pani Beata szybko straciła niewielkie oszczędności i z miesiąca na miesiąc zaczęły piętrzyć się zaległości, a te szybko zamieniały się w coraz większe długi. Zrozpaczona kobieta zalewała się łzami, aż w końcu zdecydowała się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Czy i tym razem pogotowie kulinarne znanej restauratorki uleczy chorą sytuację? - czytamy zapowiedz odcinka w TVN.

Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem?

W restauracji za sprawą Magdy Gessler zaczęły królować jabłka. Pojawiły się one zarówno na ścianach restauracji jak i w menu. Na kolację Magda Gessler zaplanowała między innymi:

  • szarlotkę
  • wątróbkę z wiśniami
  • krem z soczewicy z jabłkiem
  • polędwica cielęca z musem z jabłek i chrzanu

Po zmianach znanej restauratorki w restauracji codziennie proponowane są inne dania, za zestaw zapłacimy 24,99 zł.

Jak restauracja Doprawione jabłkiem wygląda po zmianach? Zobaczcie

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto ucierane z wiśniami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska