https://pomorska.pl
reklama

Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny]

Justyna Trawczyńska
Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny]
Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny] Dziennik Lodzki
Kuchenne Rewolucje to jeden z najpopularniejszych programów dotyczących gotowania w polskiej telewizji. W 22 sezonie Magda Gessler pomaga kolejnym restauracją. Tym razem zadanie przed restauratorką jest o wiele trudniejsze, bo pomaga restauracje w kryzysie, w jakim się znalazły w czasie pandemii. Zobaczcie, jak Magda Gessler odmieniła restauracje Palce lizać w Łodzi i co teraz zjemy w lokalu "Doprawione jabłkiem".

Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę.

Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy to właśnie dziwna atmosfera w pierogarni odstrasza klientów?


Zobaczcie jak lokal wyglądał przed wizytą Magdy Gessler

Faktem jest, że tych jest jak na lekarstwo. Przez blisko dwa lata remont ulicy odcinał lokal od zmotoryzowanych klientów, a pandemia dodatkowo pogłębiła kryzys. Pani Beata szybko straciła niewielkie oszczędności i z miesiąca na miesiąc zaczęły piętrzyć się zaległości, a te szybko zamieniały się w coraz większe długi. Zrozpaczona kobieta zalewała się łzami, aż w końcu zdecydowała się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Czy i tym razem pogotowie kulinarne znanej restauratorki uleczy chorą sytuację? - czytamy zapowiedz odcinka w TVN.

Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem?

W restauracji za sprawą Magdy Gessler zaczęły królować jabłka. Pojawiły się one zarówno na ścianach restauracji jak i w menu. Na kolację Magda Gessler zaplanowała między innymi:

  • szarlotkę
  • wątróbkę z wiśniami
  • krem z soczewicy z jabłkiem
  • polędwica cielęca z musem z jabłek i chrzanu

Po zmianach znanej restauratorki w restauracji codziennie proponowane są inne dania, za zestaw zapłacimy 24,99 zł.

Jak restauracja Doprawione jabłkiem wygląda po zmianach? Zobaczcie

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Ostatnie wyniki losowania Lotto i Lotto Plus

Ostatnie wyniki losowania Lotto i Lotto Plus

Nieważne czy pochodzą bezpośrednio od rolnika, czy z marketu - truskawki trzeba myć

Nieważne czy pochodzą bezpośrednio od rolnika, czy z marketu - truskawki trzeba myć

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska