Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny]

Justyna Juszczyńska
Justyna Juszczyńska
Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny]
Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem? [menu, ceny] Dziennik Lodzki
Kuchenne Rewolucje to jeden z najpopularniejszych programów dotyczących gotowania w polskiej telewizji. W 22 sezonie Magda Gessler pomaga kolejnym restauracją. Tym razem zadanie przed restauratorką jest o wiele trudniejsze, bo pomaga restauracje w kryzysie, w jakim się znalazły w czasie pandemii. Zobaczcie, jak Magda Gessler odmieniła restauracje Palce lizać w Łodzi i co teraz zjemy w lokalu "Doprawione jabłkiem".

Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę.

Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy to właśnie dziwna atmosfera w pierogarni odstrasza klientów?


Zobaczcie jak lokal wyglądał przed wizytą Magdy Gessler

Faktem jest, że tych jest jak na lekarstwo. Przez blisko dwa lata remont ulicy odcinał lokal od zmotoryzowanych klientów, a pandemia dodatkowo pogłębiła kryzys. Pani Beata szybko straciła niewielkie oszczędności i z miesiąca na miesiąc zaczęły piętrzyć się zaległości, a te szybko zamieniały się w coraz większe długi. Zrozpaczona kobieta zalewała się łzami, aż w końcu zdecydowała się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Czy i tym razem pogotowie kulinarne znanej restauratorki uleczy chorą sytuację? - czytamy zapowiedz odcinka w TVN.

Jak zmieniła się restauracja Palce Lizać na Doprawione jabłkiem?

W restauracji za sprawą Magdy Gessler zaczęły królować jabłka. Pojawiły się one zarówno na ścianach restauracji jak i w menu. Na kolację Magda Gessler zaplanowała między innymi:

  • szarlotkę
  • wątróbkę z wiśniami
  • krem z soczewicy z jabłkiem
  • polędwica cielęca z musem z jabłek i chrzanu

Po zmianach znanej restauratorki w restauracji codziennie proponowane są inne dania, za zestaw zapłacimy 24,99 zł.

Jak restauracja Doprawione jabłkiem wygląda po zmianach? Zobaczcie

Trwa sezon na arbuzy. Jak wybrać najlepszego?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie