Dzięki temu twarogi produkowane przez KeSeM zachowują żywe kultury bakterii oraz bogactwo łatwo przyswajalnego białka, witamin oraz związków mineralnych, w tym wapnia. Są znakomite nie tylko na kanapki czy zmieszane ze śmietaną, ale też do wyrobu serników i ciast. Stałą, najwyższą jakość tych twarogów na przestrzeni wielu ostatnich lat potwierdzają certyfikaty systemu „Jakość Tradycja” oraz prawo do używania logo sieci Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze.
Spółdzielnia produkuje różne rodzaje twarogów: chudy, półtłusty i tłusty. Jest wśród nich twaróg klinek tłusty. Nie tylko o tradycyjnym smaku, ale także w tradycyjnym kształcie klina. Formowany i pakowany ręcznie w pergamin EKO, ułatwiający utrzymanie jego świeżości do 9 dni.
Twarogi z Włocławka dostępne są też w formie krajanki i w niewielkich opakowaniach, w sam raz na jeden posiłek dla rodziny. Są to opakowania typu „otwórz-zamknij” o stałej masie 250 g.
Wszystkie produkty Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej spełniają nowe, rygorystyczne wymagania polskiej normy, charakteryzują się doskonałą jakością i wspaniałym smakiem. Na straży tej jakości i smaku stoją, wdrożone w firmie, normy HACCP i ISO 9001:2008.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?