https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Limito Grudziądz. Otworzyli nowoczesny zakład branży rybnej. Zatrudniają!

Maryla Rzeszut, Fot. SXC
W Limito w Grudziądzu planuje się przetwarzanie rocznie około 10 tys. ton ryb
W Limito w Grudziądzu planuje się przetwarzanie rocznie około 10 tys. ton ryb
Do najnowocześniejszych zakładów branży rybnej w Europie należy Limito. W Grudziądzu będzie przetwarzać rocznie po kilka tysięcy ton łososia.

Czytaj też: 300 osób zatrudni Limito w Grudziądzu. Rekrutacja rusza we wrześni

Mimo pogłosek, że Limito nie zbuduje zakładu, firma nie tylko nie poszła na dno, ale ze swoim łososiem wypływa na szerokie wody!

Limito: radzą sobie bez ulg

- Wystartowaliśmy. Od tego, ile naszych produktów przyjmie rynek, będzie zależał dalszy rozwój - mówi Tomasz Rytlewski, prezes Zakładu Przetwórstwa Ryb Limito w Grudziądzu.

- Mamy przy firmie jeszcze 3,5 ha trenu. Wybraliśmy Grudziądz, gdyż odpowiada nam lokalizacja. Jest odpowiedni teren, warunki do inwestowania i możliwość skompletowania załogi. Kupiliśmy teren od Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej wiedząc, że nie skorzystamy z ulg, jakie w niej przysługują firmom innych branż. Akurat przetwórstwa rybnego one nie obejmują.

Czytaj też: Grudziądz. Niebawem rozpocznie się budowa hal "Limito"

Przetwórnia, która już działa przy Drodze Kurpiowskiej, należy do najnowocześniejszych tego typu zakładów w Europie. Zbudował ją Mostostal Warszawa. Inwestycja pochłonęła ok. 25 mln. zł. Prowadzona tu będzie produkcja łososia norweskiego wędzonego, mrożonego, świeżego i marynowanego. Planuje się przetwarzanie rocznie około 10 tys. ton ryb.

Limito. Jeszcze zatrudniają, kogo potrzebują?

- Już zatrudniliśmy 60 osób, ale

rekrutacja trwa: na stanowiska produkcyjne, do obsługi linii technologicznych, operatorów maszyn, brygadzistów, techników utrzymania ruchu na liniach produkcyjnych

- informuje Agnieszka Haponiuk, specjalista ds. marketingu. - Już zatrudnieni zostali m.in. specjaliści od logistyki, zarządzania produkcją i jakością, pracownicy administracji, księgowi oraz informatycy. Drugi etap naboru pracowników do obsługi linii produkcyjnej planujemy na sierpień i wrzesień.

21-23 marca Limito będzie obecna w międzynarodowych targach EuroGastro w Warszawie. Firma wspiera mistrza kulinarnego Roberta Sowę. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

r
ryba
pracowalam w tym zakladzie na okresie probnym ,Powiem szczerze ,praca nie jest az taka zla ale niektorzy przelozeni sa nieprzyjemni ,zwyly pracownik nie ma nic do powiedzenia liczy sie tylko tonarz ,bo oni od tego dostaja prenie ,nie ma sprzety np,skrzynek, palet pracownicy wyrywaja sobie z rak ,zeby miec w co pakowac surowiec ,a mistrz Witold tylko liczy, ile jest zrobione a jak otworzy ktos morde ,jest zwolniony,To nie klamstwo ,tak po prostu jest w tym zakladzie ,Nie praca jest zla ,to przelozeni psuja opinie zakladowi
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska